بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش چیست و چه کاربردی دارد؟

سئو و بهینه سازی سایت

مدیر سایت

بدون نظر

زمان مطالعه:
5
(5)

بانس ریت(Bounce Rate) یانرخ پرش چیست؟ فاکتورهای موثر در نرخ پرش عدد استاندارد نرخ پرش چند است؟ چگونه بانس ریت را کاهش دهیم؟ اگر شما هم صاحب یک کسب و …

نرخ پرش چیست

اگر شما هم صاحب یک کسب و کار اینترنتی و یا یک وب مستر هستید؛ قطعا برایتان مهم است علاوه بر قرار گرفتن در نتایج برتر گوگل، بتوانید کاربران را به مخاطبان وفادار خود تبدیل کنید و آن‌ها را در وب‌سایت خود نگه دارید. امروز می‌خواهیم درمورد بانس ریت (Bounce Rate) یا نرخ پرش که یکی از مولفه‌های تحلیل سایت بیشتر آشنا شویم تا با صرف وقت و خطایابی در این زمینه به اهداف بلند مدت خود در زمینه جذب مخاطب و بالارفتن رتبه سایت خود برسید. با ادامه این مقاله همراه باشید تا در این باره بیشتر صحبت کنیم.

بانس ریت(Bounce Rate) یانرخ پرش چیست؟

یکی از فاکتورهای مهم تحليل bounce rate نرخ پرش سایت یا همان رفتار مخاطبان در وب سایت شما و عامل اثرگذاری در زمینه سئو است. این عامل که با عدد و درصد مشخص می‌شود نشان دهنده میزان تعامل و وقتی است که مخاطب در وب سایت شما صرف می‌کند. در واقع این عدد نشان دهنده تعداد کاربرانی است که وارد سایت شما می‌شوند و بدون هیچگونه تعاملی آن را ترک می‌کنند. آن‌ها نه تنها وارد سایر صفحات سایت شما نمی‌شوند؛ بلکه حتی ممکن است مطلبی که در صفحه ورود آن ها قرار دارد را هم کامل نخوانند و قبل از تکمیل آن، از صفحه خارج شوند. این خروج ممکن است با مواردی مثل بستن مرورگر، زدن دکمه بازگشت یا باز کردن یک لینک جدید رخ بدهد.

نرخ پرش یا بانس ریت چیست

اهمیت نرخ پرش در وب سایت چیست؟

اینکه بتوانید در نتایج برتر گوگل قرار بگیرید و جزو ده سایت اولی باشید که در حوزه کاری خودتان به مخاطب پیشنهاد می‌شود؛ موفقیت بزرگی است. اما از آن مهم‌تر این است که بعد از کشاندن مخاطب به وب سایتتان، آیا قادرید نیاز او را برطرف کنید و مخاطب راضی سایت شما را ترک کند یا خیر. نگه داشتن کاربر در سایت و جلوگیری از خروج زودهنگام او یکی از مسائل مهمی است که دارندگان وبلاگ یا سایت باید به آن به طور ویژه توجه کنند. چون گوگل بسیار برای مخاطبان خود اهمیت قائل است و رفتار آن‌ها را به طور مداوم رصد می‌کند.

چنانچه گوگل متوجه شود شما بدون در نظر گرفتن نیاز اصلی کاربر و برای اهداف تبلیغاتی و یا محتوای بی‌کیفیت او را به وب سایت خود کشاندید؛ قطعا عکس العمل منفی به شما نشان خواهد داد و تاثیر آن را روی کاهش رتبه وب سایت خود مشاهده خواهید کرد. فکر می‌کنم تا این جای کار با اهمیت توجه به نرخ پرش آشنا شده باشید اما باز هم ممکن است این سوال در ذهن شما باشد که این آشنایی چه کمکی به شما خواهد کرد؟

شما می‌توانید صفحاتی از وب سایتتان را که بانس ریت بالایی دارد شناسایی کرده و در جهت بهبود و رفع ایرادات آن تلاش کنید. اگر تعداد خطاها بسیار بالا بود متوجه می‌شوید که آیا نیاز به طراحی مجدد سایت خود دارید یا خیر. حتی می‌توانید تحلیل کنید که کدام یک از کلمات کلیدی شما هیچ نقش موثری در ایجاد ترافیک سایت یا ماندگاری مخاطب در وب سایتتان ندارد. به وسیله تحلیل درست آمارهای نرخ پرش، همچنین متوجه خواهید شد که کدام قسمت‌های وب سایت از نظر مخاطبان جذاب‌تر بوده و با آن ارتباط بهتری گرفتند.

اثر نرخ پرش بر سئو

همانطور که بالاتر اشاره کردیم بانس ریت یا نرخ پرش یکی از اصول مورد توجه گوگل برای سئو وب سایت شما است. درواقع گوگل با استفاده از ربات های ویژه خود متوجه می شود که کاربر بعد از ورود به سایت شما چه رفتاری دارد. آیا به خواندن مطلبی که برای آن دعوت شده ادامه می‌دهد یا با مشاهده قسمت های ابتدایی آن نتایج دیگر را جستجو می‌کند؟ مرورگر خود را می بندد؟ یا علاوه بر خواندن مطلب فعلی شروع به جستجو در دیگر صفحات وب سایت شما می‌کند. پس با ارزیابی جامع عملکرد کاربر نتیجه‌گیری می‌کند که آیا وب سایت شما پایگاه مطلوب و کارآمدی هست یا خیر؛ و بر اساس همین امتیاز رتبه و جایگاه شما را در بین نتایج خود مشخص می‌کند. هرچه نرخ پرش بیشتر باشد به معنی آن است که سایت شما برای مخاطب جذاب نبوده و این عدد بالا امتیاز منفی محسوب می شود.

فاکتورهای موثر در نرخ پرش

اگر بانس ریت صفحه وب‌سایت شما بالا باشد؛ باید به فکر رفع مشکل باشید. در ادامه با مواردی آشنا میشوید که ممکن است عامل عدم جذابیت محتوا برای کاربران‌تان باشند و باعث افزایش نرخ پرش صفحه شما شوند.

1- عنوان و متای نامناسب

اگر شما در تنظیم توضیحات متای سایت خود دقت کافی نکنید، و عنوان نامناسبی برای نمایش در نتایج گوگل انتخاب کنید، وقتی کاربر لینک صفحه سایت شما را می‌بیند و وارد آن می‌شود ممکن است دچار برداشت اشتباه شود یعنی امکان دارد یا به دنبال آن چیزی که شما نوشته بودید نبوده باشد؛ و یا مطلب شما برخلاف عنوانش در برگیرنده موضوع نباشد. اینجاست که وب سایت شما را ترک می کند. به شما پیشنهاد می کنیم مطلب عنوان نویسی جذاب را مطالعه کنید

2- محتوای بی کیفیت

گاهی به اندازه کافی برای محتوای صفحات خود وقت نمی‌گذارید و حاصل آن می‌شود استفاده بسیار زیاد از مطالب کپی، متن‌های تکراری، مقالات بی‌کیفیت و تصاویر نا واضح. بهتر است بدانید کاربران بسیار هوشیار هستند و تفاوت میان محتوای باکیفیت و بی‌کیفیت را به سرعت تشخيص می‌دهند.

3- تجربه‌ کاربری نامناسب

بررسی کنید که آیا مخاطب بعد ورود به سایت شما می‌تواند به راحتی به مواردی که می‌خواهد دسترسی پیدا کند؟ باکس‌های سرچ و دکمه‌ها و منو در جای استانداردی قرار دارند؟ آیا کاربران با فرایندهایی که در سایت شما اتفاق می‌افتد احساس راحتی می‌کنند؟ اگر آن‌ها به اندازه کافی ساده نیستند و کاربر را گیج می‌کنند حتما برای بررسی مجدد و اصلاح آن اقدام کنید.

4- رابط کاربری و طراحی گرافیکی نامناسب

 به این نکته توجه کنید که مخاطب ابتدا ظاهر سایت شما را می‌بیند و سپس محتوا را می‌خواند، پس بسیار مهم است که ظاهر سایت شما کیفیت مطلوب و زیبایی داشته باشد. استفاده از چینش مرتب و زیبا، المان‌ها و رنگ‌بندی متناسب، می‌تواند باعث جذابیت صفحه وب سایت شما برای مخاطب شود.

5- پایین بودن سرعت سایت

در دنیای امروزه که سرعت حرف اول را می‌زند، مسلما با توجه به وجود نتایج بسیار زیاد برای یک جستجو مخاطب زمان زیادی را برای لود شدن سایت شما نخواهد گذاشت و اگر این مساله فراتر از حد معمول طول بکشد قطعا آن را ترک خواهد کرد. اغلب کاربران انتظار دارند که سرعت لود وب سایت شما زیر 3 ثانیه باشد.

6- لینک های داخلی و خارجی نامناسب

گاهی ممکن است از وب سایت‌های دیگر به سایت شما ارجاعاتی داده شود که بی‌ربط به نیاز مخاطب است و کاربر به محض ورود به سایت شما از آن خارج شود. شما هم باید به لینک دهی داخلی خود توجه کنید و آن را طوری طراحی کنید که لینک در تب جدید باز شود؛ تا برای دیدن آن مخاطب مجبور نباشد سایت شما را ببندد.

بانس ریت در آنالیتیک

عدد استاندارد نرخ پرش چند است؟

در ابتدا دقت کنید این عدد که معمولا به صورت درصد بیان می‌شود؛ هرچه بالاتر باشد نشانه ارتباط کمتر مخاطبان با وب سایت شماست. اما باید توجه داشته باشید که این رقم را با رقبای خودتان مقایسه کنید. ممکن است شما یک سایت قیمت‌گذاری داشته باشید و مخاطب با دیدن جدول قیمت نیازش برطرف شده و سایت را ترک کند. اینجا دیگر مشکل از طرف شما نیست و نیاز مخاطب آن نوع رفتار را ایجاب می‌کند. پس با توجه به زمینه کاری شخصی خودتان سایت و نرخ پرش را تحلیل و قضاوت کنید.

و نکته مهم دیگر اینکه از یک ابزار برای مقایسه استفاده کنید؛ چراکه عدد نرخ پرش سایت شما در انالیتیکس و الکسا باهم متفاوت است؛ پس برای تحلیل از یک منبع کمک بگیرید. اما اگر بخواهیم یک دید کلی در مورد بررسی نرخ پرش به شما بدهیم باید بگوییم اگر این رقم بین 25 تا 40 درصد بود کارتان عالیست و مخاطبان ارتباط خوبی با سایت شما دارند.

اگر این مقدار بین 40 تا 50 درصد است است شما در وضعیت معمولی قرار دارید. این آمار تا 70 درصد بیانگر این است که احتمالا مشکلی در سایت شما وجود دارد و با توجه به زمینه کاری خودتان و وب سایت رقبا، بهتر است تا مشکل جدی نشده آن را شناسایی کنید. اما زمانی که بانس ریت سایت شما عددی بالای 70 باشد قطعا مشکلی جدی وجود دارد و نیاز است تک تک صفحات، عناوین و متاتگ‌های خود را بررسی کنید و یک بازنگری جامع از سایت خود داشته باشید.

چگونه بانس ریت را کاهش دهیم؟

برای کم کردن نرخ پرش صفحه وب سایت خود، از راه‌حل‌های زیر کمک بگیرید:

1- مشکلات فنی را به حداقل برسانید

اگر در سایت مشکلات زیر ساختی وجود دارد که تاثیر مستقیم بر سرعت لودینگ سایت دارد باید هر چه دسریعتر برطرف کنید.

2- طراحی مناسب صفحه 404

در ابتدا دقت کنید که تا حدامکان با تکمیل محتوا و استفاده از عنوان مناسب از نمایش صفحه404 جلوگیری کنید؛ ولی در کنار آن سعی کنید صفحه 404 را زیبا طراحی کرده؛ و در کنار آن لینک‌هایی را که ممکن است برای مخاطب جذاب باشد یا پیشنهادهای مناسب دیگر، قرار دهید.

3- کاهش بنر تبلیغاتی و پاپ آپ

تا حد امکان استفاده از بنر و پاپ‌آپ های تبلیغاتی را کاهش دهید و در صورت استفاده از آن‌ها دکمه بستن تبلیغات را در دسترس و واضح به کاربر نشان دهید.

4- استفاده از لینک سازی داخلی مناسب

توجه کنید که ارجاعات مرتبط و جذابی به دیگر مقالات و یا صفحات وب‌سایت خودتان داشته باشید. تا هم مخاطب از تکمیل اطلاعاتش لذت ببرد و هم شما به کم کردن نرخ پرش سایت خود کمک کرده‌اید. کاربران را توسط لینک‌های داخلی به قسمت‌های مختلف سایتتان راهنمایی کنید. این کار بر روی سئو سایت شما نیز اثر بسیار زیادی دارد. برای انجام درست این کار شما باید سعی کنید نیاز مخاطب خود را حدس بزنید و گام بعدی او را پیش بینی کنید. با این کار می‌دانید او به دنبال چه چیزی خواهد بود و با هدایتش به سمت آن مورد مخاطب را برای زمان طولانی‌تری در وب‌سایتتان نگه دارید.

5- ریسپانسیو بودن سایت در ورژن موبایل

امروزه تلفن همراه جز جدایی‌ناپذیر زندگی بسیاری از افراد شده است و باید به این نکته توجه کنید که بیشتر ترافیک ورودی وب سایت‌ها از تلفن همراه است. پس بررسی کنید که نمایش سایت شما برای تلفن همراه کاملا شخصی سازی شده و دارای طراحی مناسب و ویژه باشد.گوگل به این موضوع علاقه بسیار زیادی دارد و برای ویژگی mobile friendly سایت ها، امتیاز قائل می‌شود.

دقت داشته باشید که اشتباهات رایج ریسپانسیو سازی از قبیل اسکرول افقی خوردن یا باز شدن نامناسب منوها، یا محل قرارگیری اشتباه و غیر قابل استفاده باکس‌های سرچ و دکمه‌های وب سایت، می‌تواند در همان دقایق نخست موجب کلافگی مخاطب شده و حتی با وجود تلاشتان برای ارائه محتوای با کیفیت مخاطب را از سایت شما بیرون براند. علاوه بر این دقت کنید که به نمایش سایتتان در مرورگر های مختلف هم توجه داشته باشید. و سپس طراحی کامل نمایش بهینه سایت را در مرورگرهای مختلف و پر استفاده چک کنید که تفاوت آشکار یا نقصی نداشته باشد.

6- استفاده از تصاویر و محتوای با کیفیت را فراموش نکنید.

سعی کنید تا حد امکان استفاده از متن کپی و تصاویر کم کیفیت را کاهش دهید؛ و از اصول نگارشی مناسب و ترکیب درست و متناسب متن و عکس و سایر مدیا استفاده کنید. به کار بردن متن‌های طولانی پشت سر هم و عدم توجه به استفاده از زیرتیترها و به کار نبردن محتوای تصویری در وسط متن‌ها می‌تواند ارتباط مخاطب با موضوع را کاهش داده و موجب از بین رفتن حوصله او برای دنبال کردن ادامه مطلب شود.

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 5

دیدگاهتان را بنویسید

*

code