متاتگ چیست؟

سئو و بهینه سازی سایت

مدیر سایت

بدون نظر

زمان مطالعه:
5
(4)

متاتگ چیست؟ متاتگ های مهم سئو 1. متاتگ عنوان(title) 2. تگ توصیف (Description) 3. متاتگ content type 4. متاتگ Viewport 5. متاتگ نو فالو 6. متاتگ Hreflang کاربرد متا تگ‌ها …

کاربرد متاتگ

اگر وب مستر هستید توجه به اصول سئو و بالا بردن رتبه وب سایت یکی از دغدغه‌های همیشگی شماست. برای شما بسیار اهمیت دارد که لینک صفحات وب‌سایت‌تان در ده نتیجه برتر گوگل نشان داده شود. یکی از مواردی که به شما در افزایش رتبه صفحات وب‌سایت‌تان کمک می‌کند؛ متاتگ ها هستند. آن‌ها به تنهایی روی سئو سایت شما تاثیر نمی‌گذارند؛ بلکه برای اثرگذاری باید در کنار دیگر عوامل قرار بگیرند. برای آشنایی بیشتر با مقوله متاتگ‌ها و اهمیت آن در ادامه با ما همراه باشید.

متاتگ چیست؟

متا‌تگ ها انواعی از تگ های html هستند؛ که گرچه برای مخاطب نمایش داده نمی‌شوند اما به منظور درک بهتر محتوای وب سایت شما برای ربات‌های گوگل بسیار اهمیت دارند. این تگ‌ها شامل اطلاعاتی در مورد برگه‌های مختلف سایت شما هستند و در بخشی از یک سند html قرار می‌گیرند. و کارشان این است که کلمات کلیدی، محتوای به کار برده شده، و دیگر اطلاعات تکمیلی را برای مرورگرها توصیف کنند.

به کار بردن متاتگ ها نیازمند آشنایی با زبان نشانه گذاری html است. تفاوت اصلی متاتگ‌ها و برچسب‌های سایت در این است که چون محل قرارگیری آن‌ها در تگ head سایت می‌باشد؛ جز محتوای اصلی صفحات به شمار نمی‌آیند و تنها برای موتورهای جستجو و کسانی که بدانند محل دقیق آن‌ها کجاست قابل رؤیت هستند.

متا تگ چیست

متاتگ های مهم سئو

متا تگ‌ها تنها یک دسته نیستند و تعداد و تنوع بسیاری دارند که هریک از آن‌ها اطلاعات مخصوصی را در خود نگه می دارند. بسیاری از ابزارهای طراحی سایت، به عنوان مثال افزونه یوآست سئو وردپرس تقریبا تمام متا‌های لازم برای وب سایت را ایجاد می‌کند. پس شما نیاز به حفظ کردن تمامی آن‌ها ندارید. اما با ما همراه باشید تا با چندی از مهمترین متا تگ‌های دنیای وب آشنا شوید.

1. متاتگ عنوان(title)

این متا تگ به تعریف و توصیف محتوای یک صفحه از سایت شما می‌پردازد و محل نمایش آن در تب مرورگر و نتایج جستجو است. موتورهای جستجو برای این متا تگ اهمیت زیادی قائل هستند. در واقع تیتر نوشته شما در این تگ قرار می‌گیرد و نشان داده می‌شود. پس دقت کنید بهتر است محتوای آن از 55 کلمه بیشتر نشود تا به صورت کامل در نتایح نمایش داده شود.

2. تگ توصیف (Description)

همانطور که می‌دانید بعد از سرچ یک موضوع، علاوه بر نمایش تیتر و عنوان، توضیحات کوتاهی در زیر همان تیتر نمایان می‌شود که در واقع همان تگdescription است؛ که بعد از title مهمترین تگ برای مرورگرها می باشد. گوگل چندی پیش اعلام کرده این تگ در رتبه بندی سایت‌ها اهمیتی ندارد؛ اما بدانید شاید این تاثیر مستقیم نباشد، ولی اگر با توضیحات مناسب بتوانید مخاطب خود را مجاب کنید که محتوایی که دنبال آن می‌گردد در سایت شما وجود دارد؛ و کاربر را به سایت خود بکشانید، به مرور ترافیک ورودی سایتتان بالا می‌رود. این مورد از نظر گوگل امتیاز بالایی برای سایت شما محسوب می‌شود.

در هنگام نوشتن محتوای تگ description دقت کنید که از 160 کاراکتر بیشتر نشود چرا که از این تعداد بیشتر در نتایج نمایش داده نمی‌شود. یعنی سعی کنید کلمه کلیدی مورد نظرتان جز 140 یا 150 کاراکتر اول این توضیحات باشد.

3. متاتگ content type

این متانگ سومین تگ با اهمیت از نظر مرورگرهاست؛ چراکه با وجود آن به بیان و توصیف کاراکترهای یک صفحه می‌پردازیم. سعی کنید به هیچ وجه این متاتگ را خالی نگذارید چرا که موجب بروز مشکل در رندر مرورگر می‌شود.

4. متاتگ Viewport

همانطور که می‌دانید نمایش درست وب سایت شما در دستگاه‌های مختلف، بسیار حائز اهمیت می باشد؛ و کاربران باید با هر دستگاهی که وارد می‌شوند تجربه کاربری(UX) خوبی را داشته باشند. محتوای این متاتگ اطلاعات جامعی را به موتورهای جستجو در مورد نوع نمایش وب سایت شما در تبلت، گوشی موبایل و کامپیوتر می دهد؛ و به تنظیمات چگونگی نمایش صفحات سایت شما در ابعاد دستگاه‌های مختلف کمک می‌کند و کاربران متناسب با سایز دستگاه خود، سایت شما را تماشا می‌کنند.

5. متاتگ نو فالو

شما با تنظیم این متاتگ، این امکان را دارید که به موتورهای جستجو اعلام کنید کدام لینک ها را دنبال نکنند. برای مثال شما در سایت خود ارجاعی دارید؛ یا تبلیغ یک وب سایت دیگر را قرار داده‌اید اما به هیچ عنوان مایل نیستید از اعتبار سایت خود برای لینک‌دهی مستقیم استفاده کنید. در اینجا تگ نو فالو بسیار می‌تواند به شما کمک کند.

6. متاتگ Hreflang

این تگ از تگ‌های بسیار کاربردی در وب سایت‌های چند زبانه می باشد. با استفاده از این تگ به موتور‌های جستجو اعلام می‌کنید که نسخه فارسی سایتتان را به کاربران فارسی زبان، و سایر زبان‌ها را به کاربران ورودی از همان زبان نشان دهد.

این متا تگ‌ها چندی از مهم‌ترين‌ متاتگ‌ها، از نظر موتورهای جستجو بودند که به شرح آن پرداختیم. اما تعداد بسیار زیادی از انواع متانگ ها هم هستند که می‌توانید در صورت لزوم با آن ها بیشتر آشنا شوید. برای مثال: متاتگ نویسنده، متا تگ revisit after، تگ تاریخ و انقضا، متا تگ چکیده، تگ کنترل کش، متا تگ نوع منبع و… .

متاتگ های مهم سئو

کاربرد متا تگ‌ها

در قسمت‌های قبلی به تعدادی از کاربردهای متاتگ‌ها اشاره کردیم؛ اما بهتر است بدانید که مهم‌ترین وظیفه و کاربرد متا تگ‌ها طبقه بندی محتوای وب سایت و ارسال آن به موتورهای جستجو است؛ که بر همین اساس موتورهای جستجو می‌توانند آن ها را ذخیره و در شرایط مناسب با توجه به نیاز مخاطبان، دسته بندی کنند. پس اگر به تولید محتوای تخصصی و با کیفیت می‌پردازید؛ متا تگ‌ها کمک بسیار بزرگی به دیده شدن هرچه بیشتر وب سایت شما می‌کنند.

متا تگ‌های بد کدامند؟

نیاز نیست دیتا بیس سایت خود با استفاده از متا تگ‌های غیر ضروری، بی اندازه شلوغ کنید؛ چون نه تنها تاتیر مثبتی در رتبه بندی سایت شما ندارد؛ بلکه صرفا موجب شلوغی کد‌های سایت شما می‌شود. حال سوال پیش می آید که اگر متاتگ‌هایی هم هستند که تاثیر مثبت ندارند؛ پس اصلا چرا وجود دارند؟ جواب این سوال ساده است.. پیشرفت تکنولوژی! بسیاری از موتورهای جستجو پیشرفته نظیر گوگل دیگر نیازی به خواندن تگ‌هایی مثل تاریخ انقضاء یا rating ندارند و به جای آن از تکنیک مدرن ساختار اطلاعات یا structure data برای دریافت اطلاعات از وب سایت‌ها استفاده می‌کنند. نام برخی از این تگ ها به شرح زیر است:

 متا تگ Expiration/date

این همان متا تگی است که برای اعلام تاریخ انقضاء یک محتوا وجود دارد؛ و با توجه به تکنولوژی های مدرن دیگر نیازی به استفاده از آن نیست.

 متا تگ بعد از بازدید دوباره (revisit after)

این متا تگ به موتورهای جستجو دستور می‌دهد تا بعد از زمان خاصی مجدد به وب سایت شما باز گردند اما در حال حاضر این دستور منقضی شده و هیچ مرورگری از آن تبعیت نمی‌کند.

 متاتگ کپی رایت

امروزه در بیشتر وب سایت‌ها، کپی رایت در فوتر قرار دارد و نیازی به اشاره مجدد به آن نیست.

 متاتگ توزیع (Distribution)

این متا تگ می‌گوید که چه کسانی قادر به دسترسی به وب‌سایت شما هستند. خب هنگامی که سایت در دید عموم قرار دارد استفاده از آن بی معنی است؛ و اگر می‌خواهید دسترسی را محدود کنید می‌توانید برای صفحه پسوردی تعریف کنید.

 متا تگ تولید کننده (Generator)

این متا تگ هم مانند تگ نویسنده سایت، دیگر کاربردی برای موتورهای جستجو ندارد.

متاتگ های بد

تفاوت متا تگ با متا دیتا

متا دیتا معنی بسیار جالبی دارد که اگر بخواهیم ساده بگوییم به معنای دادن اطلاعات در مورد اطلاعات است؛ در متادیتا محدودیتی در نوع داده وجود ندارد؛ چه داده شما یک فایل عکس باشد، چه یک صفحه از یک وب سایت یا جداول آماری و حتی مدیاهایی نظیر ویدئو، همواره با استفاده از متادیتا می‌توان اطلاعات و جزئیات بی‌نظیری در مورد آن‌ها به دست آورد. متا داده هم مانند متا تگ‌ها شامل اطلاعاتی برای توصیف یک موضوع هستند؛ اما تفاوت آن این است که جامع‌تر است و جزئیات بیشتری را در بردارد؛ و مانند متاتگ‌ها صرفا مختص یک صفحه سایت نیستند.

برای مثال فرض کنید شما عکسی گرفته و در سایت خود قرار می‌دهید. با استفاده از متا دیتا می‌توانید متوجه شوید که سایز عکس چقدر بوده، با چه تلفن همراهی گرفته شده و در چه تاریخی عکس مورد نظر ثبت شده است. اگر بخواهیم کلی‌تر بگوییم هرنوع داده‌ای که راجع به دسته‌ای از داده‌های دیگر، اطلاعات جامعی در اختیار ما قرار دهد؛ فرا داده یا متا داده نام دارد؛ که محدود به هیچ نوع تکنوژی خاصی هم نمی باشد.

پس با توجه به این موضوع می توان گفت متا تگ‌ها نوعی از متا دیتا هستند که در مورد صفحات وب سایت به ما اطلاعات می دهند. با استفاده از تحلیل حاصل از متا دیتاها می‌توان جداول آماری بسیار کاربردی تعریف کرد و در مورد آینده موضوعی و کاری زمینه‌ای که از آن متا دیتا در اختیار داریم پیش بینی کرد.

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 4

دیدگاهتان را بنویسید

*

code