تقویم محتوا چیست؟

تولید محتوا

مدیر سایت

بدون نظر

زمان مطالعه:
5
(1)

تقویم محتوا چیست؟ تقویم محتوا شامل چه مواردی است؟ تدوین تقویم محتوا با چه ابزار هایی انجام میشود؟ چگونه یک تقویم محتوا بسازیم؟ تقویم محتوا برای چه بازه زمانی باید …

تقویم محتوا چیست؟

هر کسی که در زمینه محتوای وب‌سایت یا شبکه‌های اجتماعی فعالیت کرده باشد؛ حداقل یک بار اسم تقویم محتوا را شنیده است. نوشتن تقویم محتوا، یکی از مهمترین مراحل برنامه‌ریزی برای هر مدل محتوایی از بلاگ‌ها گرفته تا ویدئوهاست. اگر دوست دارید در برنامه‌ریزی محتوای وب‌‎سایت یا شبکه‌های اجتماعی خود منظم باشید و دچار سردرگمی نشوید؛ بهتر است نوشتن تقویم محتوا را یاد بگیرید. در این مقاله با موارد مهم یک تقویم محتوای کاربردی آشنا می‌شوید و یاد میگیرید که چه ابزارهایی در این راه به شما کمک می‌کنند. با ما همراه باشید.

تقویم محتوا چیست؟

تقویم محتوا یاcontent calendar یک روزشمار جذاب برای زمان بندی انتشار محتوای مورد نظر شماست . این تقویم مسئولیت طبقه بندی محتوا، دسته بندی جزئیات و زمان بندی انتشار پست هارا برعهده دارد که با استفاده از آن می توانید برای انجام امور مدیریت محتوای پست ، کمپین تبلیغاتی ، بلاگ و مدیریت صفحات اجتماعی خود اقدام کنید.

درواقع شما نقشه راهی خواهید داشت که از پراکندگی موضوعی و یا فراموش شدن قسمت های مهم به خوبی جلوگیری می کند . وقتی شما استراتژی های کاری خود را مشخص میکنید این داشتن یک تقویم محتوای کامل و جامع است که به شما نشان خواهد داد تا چه اندازه در مسیر اهداف کوتاه و بلند مدت خود در حال حرکت هستید .

تقویم محتوا چیست؟

چرا به تقویم محتوا نیاز داریم؟

در ادامه به لزوم استفاده از تقویم محتوا اشاره می کنیم:

بالا بردن نظم کاری

هنگامی که شما یک برنامه از پیش تعیین شده برای تولید محتوای آینده خود تدوین می کنید در واقع فرصت خوبی دارید تا روی مباحث مورد نظر متمرکز شوید و به خوبی فکر کنید و بین آنها ارتباط منطقی برقرار کنید . این ارتباط و پیوستگی باعث می شود طبق برنامه راهبردی کسب و کارتان حرکت کنید و از مسیر اصلی خارج نشوید . همچنین رویداد های غیرمنتظره نمی تواند تاثیر چندانی بر روند کاری شما داشته باشد چرا که از پیش نگاهی جلوتر به مسیر خود داشتید و این موضوع خود حس اعتماد را به مخاطب شما منتقل می کند .

کمک به ایده پردازی

وقتی شما تمامی تیتر ها و ایده هارا یکجا جمع آوری و مشاهده می ‌کنید دیگر نیازی نیست هنگام پردازش محتوا به گام بعدی یا قبلی فکر کنید و این باعث میشود با اطمینان خاطر سراغ عنوان مورد نظر بروید و تمام تمرکز خود را روی ارائه هرچه بهتر همان مطلب بگذارید . داشتن این چشم انداز کلی به شما کمک می کند خلاقیت بیشتری برای تدوین عناوین و محتوا مورد نیاز خود به خرج دهید نسبت به زمانی که هنوز به ابعاد کلی کار مسلط نیستید . همچنین با توجه به تقویم محتوایی خود تا حد زیادی می توانید از تولید محتوای تکراری که برای مخاطب هم بسیار خسته کننده است جلوگیری کنید .

توجه به مناسبت ها و ایام خاص

همانطور که میدانید یکی از راه های ارتباط موثر با مخاطبان و بازاریابی محتوایی ، توجه به مناسبت های خاص می باشد توجه ویژه به این موضوع می ‌تواند باعث جلب هرچه بیشتر توجه مخاطبان و بالارفتن بازدید محتوای شما شود . مثلا برای مناسبت هایی مثل عید نوروز ، جمعه سیاه یا شب یلدا ، شما از قبل به خوبی می دانید چه نوع پستی و در چه تایمی منتشر کنید و برای جذابیت هرچه بیشتر، که آن محتوای تبریک یا …. را برای مخاطب متمایز کند از پیش برنامه ریزی میکنید .

تحلیل روند کسب و کار و رفتار مخاطب

وقتی شما طبق یک استراتژی محتوا  جلو می روید این امکان را دارید که نتایج کار خود را در هرمرحله با تدجه به بازخورد مخاطب خود تحلیل کنید . و با گرفتن آمار بازدید ومیزان استقبال از محتوای خود در هر تاریخ ، آن هارا با هم مقایسه کرده و علاوه بر مشخص شدن نقاط ضعف و کاستی ها در هر بازه زمانی ، به این نتیجه برسید که بهترین زمان برای ارائه محتوای شما به مخاطب کدام است و کاربران بیشتر از کدام استراتژی انتشار یا تدوین پست استقبال می کنند علاوه بر این هیچ عنوان مهمی از قلم نخواهد افتاد .

تبدیل مخاطب به مشتری وفادار

هنگامی که شما در یک حیطه خاص فعالیت می کنید قطعا رقبای زیادی دارید که هرروزه دست به تولید محتوای مشابه در شبکه های اجتماعی یا سطح وب می زنند . و شما برای بهتر دیده شدن باید وجه تمایزی با آن ها داشته باشید . وقتی شما سلسه مراتب را چه از نظر عنوان و چه زمان انتشار محتوا رعایت می کنید این اطمینان را به مخاطب خود خواهید داد که هیچ موضوعی در آن مبحث فراموش نخواهد شد و همچنین با داشتن برنامه انتشار محتوا مخاطب می داند کی منتظر انتشار مطلب جدید باشد و شمارا دنبال می‌کند . همین سبب می شود افرادی که مرتبا محتوای شما را پیگیری نمی کنند به مرور زمان تبدیل به مخاطبین دائمی شما شوند.

احیای محتوای مهم یا فراموش شده

گاهی ممکن است یک عنوان یا موضوع خاص برای شما بیشتر از سایرین مورد اهمیت باشد و نخواهید که مخاطب خود به این زودی ها آن را فراموش کند این موضوع در پیج هایی که ارائه محصول یا فروش دارند بیشتر حائز اهمیت میباشد.هنگامی که شما چک لیستی از عناوین مورد نظر خود داشته باشید با نگاه کردن به تقویم محتوایی خود میدانید چه زمانی یک موضوع خاص را منتشر کرده اید و برای بازنشر مجدد آن برنامه ریزی میکنید . و طی یک بازه زمانی منظم آنرا به مخاطب خود یادآوری میکنید .

بعلاوه همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم این کار موجب میشود علاوه بر احیای مطلب فراموش شده ، شما از تکرار های خسته کننده هم پرهیز کنید.برای درک اهمیت این موضوع تصور کنید مه شما بدون توجه به محتوای بارگذاری شده قبلی ناگهان چند مقاله با فاصله زمانی کوتاه صرفا در یک عنوان خاص انتشار دهید این موضوع سبب میشود دل زدگی در مخاطب شما ایجاد شده و برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون آن موضوع به منابع دیگر مراجعه کند و این خود گام اول در از دست دادن مخاطبین شماست.

مراحل ساخت تقویم محتوا

تقویم محتوا شامل چه مواردی است؟

. 1 تیتر و عنوان هر محتوا
. 2 تاریخ انتشار
. 3 بستر انتشار محتوا (اینستاگرام، سایت،توییتر و…)
. 4 نویسندگان
. 5 وضعیت پست مورد نظر (تایید شده بودن! ویرایش شده، منتشر شده)
. 6 کلیدواژه های مهم و هشتک ها
. 7 برنامه CTAمحتوا ( پس از رسیدن مطلب شما به دست مخاطب روش هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها میتوانید مخاطب را به صفحات مورد نظر خود هدایت کنید برای مطالعه بیشتر به مقاله CTA محتوا مراجعه کنید )
. 8 نوع محتوا ( متنی ، تصویری ، پادکست )
. 9 آمار محتوای مورد نظر از لحاظ تعداد بازدید، پسند و …
. 10 اولویت بندی انتشار

تدوین تقویم محتوا با چه ابزار هایی انجام میشود؟

شما برای تدوین یک تقویم محتوای جامع به ابزار خاصی احتیاج ندارید و میتوانید این کار را روی کاغذ هم پیاده کنید. اما برای کمک به شما ابزار های متنوعی برای سازماندهی محتوا وجود دارند مثل استفاده از hubsub، Google sheet و نرم افزار ها آفیس مانند ورد و اکسل.

در کنار اینها وب سایت هایی هم هستند که کار مدیریت محتوا و تیم ورک را برای صاحبان کسب و کار بسیار آسان کرده اند و استفاده از هرکدام از ابزار های موجود بستگی به پیچیدگی و گستردگی کار شما دارد هرچه زمینه کاری و نیرو کار بیشتری داشته باشید صد درصد به ابزار های قدرتمند تری برای هماهنگ سازی تیم خود و مدیریت محتوای خوب نیاز پیدا می‌کنید. در ادامه با تعدادی از این وب سایت ها آشنا میشویم .اما در کنار آن وب سایت هایی هم هستند که کار مدیربت محتوا و تیم ورک را برای صاحبان کسب و کار بسیار آسان کرده اند. در ادامه با تعدادی از آن ها آشنا می‌شویم.

Zenkit

این ابزار فوق العاده به شما این امکان را می‌دهد که با استفاده از ترسبم نقشه ذهنی و نمودار های سلسه مراتبی برای نظم دادن به محتوای خود استفاده کنید . همچنین شما می‌توانید اگر قصد انجام تدوین محتوا با این ابزار را ندارید خودتان با استفاده از روش Gantt Chart برای منظم کردن برنامه خود استفاده کنید به این صورت که نمودار میله ای رسم کنید که از محور عمودی برای نشان دادن تسک ها و محور افقی برای نمایش گذر زمان استفاده کنید . این خطوط میله ای نشان میدهد که هر کار چه مقدار از بازه زمانی انجام شده خود را طی کرده است و به شما نشان میدهد چقدر زمان تا مهلت نهایی انجام کار باقی مانده است.

Trello

این سایت فضایی بسیار جذاب برای مدیریت کارهای شماست . این محیط با استفاده از امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد این امکان را به شما میدهتد تا تیم سازی کنید و برای هر تیم برد ها و باکس های جدا در نظر بگیرید. این محیط بر اساس قالب کاری کانبان ( برای مطالعه بیشتر به مقاله آشنایی با قالب کاری کانبان مراجعه کنید ) برنامه ریزی شده بنابراین به شما این امکان را می دهد که بر چسب های دلخواه خود را داشته باشید و علاوه برداشتن یک چک لیست کامل میتوانید ، از امکانات آپلود و تقویم هم استفاده کنید.

Asana

مزیت آسانا بر ترلو این است که انواع قالب ها با تنوع بسیار جذاب را در اختیار شما قرار میدهد و حتی امکان تغییر و شخصی سازی قالب های درون سایت را هم خواهید داشت . و میتوانید پروژه های خود را در قالب لیست، تقویم و کان بان ببینید .

Airtable

این محیط به شما اجازه میدهد حرفه ای تر و با جزئیات بیشتر از قالب کان بان استفاده کنیدو کاملا به قسمت های آن مسلط شوید .

چگونه یک تقویم محتوا بسازیم؟

شما به راحتی می توانید برای خود یک تقویم محتوا بسازید. با ما همراه باشید تا با مراحل ساخت تقویم محتوا آشنا شوید.

 شناخت مخاطب

برای تدوین یک تقویم محتوای خوب اول باید دید درستی نسبت به مخاطب خود داشته باشید که چه گروه سنی هستند، چه نوع محتوایی برای آن ها جذاب تر است و اکثرا چه زمانی از شبانه روز به چک کردن رسانه های اجتماعی خود میپردازد .

 تعیین رسانه اجتماعی برای نشر محتوا

شما بایستی با توجه به اولویت و شرایط کاری خود بستر مناسب برای نشر محتوای خود را انتخاب کنید برای بسیاری از بیزینس ها اینستاگرام و سایت و بسیاری دیگر لینکدین بستر مناسب تری است. پس در این گام باید مشخص کنید مخاطبین خاص شما از کدام رسانه بیشتر استفاده میکنند و در کدام بستر ارتباط موثر تری با شما خواهند داشت.

تعیین استراتژی محتوایی

حتما باید مشخص کنید طی یک دوره کاری چه هدفی را برای رسیدن انتخاب کردید و میخواهید کدام قله رافتح کنید. ب ای مثال رسیدن به سطح خاصی از از تعداد فالوور یا بالا رفتن ترافیک سایت یا افزایش درصد فروش میتواند اهداف مورد نظر شما باشند .

تعیین چارچوب تقویم

برای ساخت یک تقویم محتوای کامل شما باید برای هر پست خود عواملی مانند تاریخ و ساعت انتشار، کلمات کلیدی ، هشتک های مناسب ، نام نویسندگان ،عنوان مقاله خود و اگر رسانه ای دارید ( تصویر، فیلم و.. ) تصاویر مربوطه را مشخص کنید .
توجه کنید که تاریخ هایی که برای محتوای خود مشخص میکنید با اقدامات مناسب برای آن محتوا نوشته شود . به طور مثال برای هر پست یا مقاله مشخص کنید که انتشار آن به صورت روزانه است یا هفتگی ، نیاز به فایل مکمل صوتی یا تصویری دارد یا خیر. نیاز به بازنگری یا ادیت خواهد داشت ؟ و یا در جه بازه های زمانی نیاز به مرور و بازنشر دارد.

منابع خودرا شناسانی کنید

اگر در یک حیطه خاص به تولید محتوا میپردازید همواره هستند منابعی که در آن حوزه همواره کمک بسیاری برای تولید مطالب جدید میکنند . لیستی از این منابع تهیه کنید و برای اینکار می‌توان کید از ابزار هایی مانند گوگل درایو یا دراپ باکس استفاده کنید.

تقویم محتوا

تقویم محتوا برای چه بازه زمانی باید نوشته شود؟

شما برای انجام اینکار و ادامه روند آن هیچ محدودیت خاصی ندارید اما توجه کنید که انتشار پست ها و محتوای شما از یک سیر منظم پیروی کند . چرا که ایجاد وقفه و عدم توجه به رعایت سلسه مراتب در انتشار پست ها میتواند به مرور باعث ریزش مخاطب شما شود . شما میتوانید براساس شرایط و ویژگی های کسب و کار و بازخورد مخاطب خود استراتژی های انتشار محتوا را به صورت ساعتی ، روزانه یا هفتگی تعریف کنید .

روزانه حداقل و حداکثر چند محتوا باید تولید و منتشر شود؟

این مورد کاملا به این موضوع بستگی دارد که رقابت در حوزه کاری شما چقدر بالاست یا رقبای شما چه میزان فعالیت دارن حتی این مورد هم باید در نظر گرفت که نیاز مخاطب شما و انتظار او برای دریافت محتوا به چه صورت میباشد . به طور مثال اگر شما صاحب یک وب سایت هستید هرچه تعداد محتوای تولید شده با کیفیت شما دریک بازه زمانی بیشتر باشد وب‌ سایت شما امتیاز سئو بیشتری دریافت می‌کند و به مرور زمان جایگاه شما در نتايج جستجو گوگل بالاتر میرود .

اگر رقابت شما با رقبایتان بسیار سنگین و نزدیک است شاید حتی انتشار یک یا دو محتوا در روز هم نیاز کار شما باشد تا از بازار سئو و جلب نظر مخاطب عقب نمانید . همچنین به وزن کلمات کلیدی و رقابت بر سر آن ها هم توجه کنید در مورد کلماتی که رقبای کمتری دارد و درجه سختی کار روی آن کمتر است شاید انتشار دو محتوا در هفته هم کافی باشد و لی این مورد نیاز به تحلیل درست دارد و برای هر کسب و کار باید شخصی سازی شود .

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 1

دیدگاهتان را بنویسید

*

code