اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ – راهنمای جامع 2024

مدیر سایت

بدون نظر

زمان مطالعه:
0
(0)

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ چرا اینفلوئنسر مارکتینگ مهم است؟ انواع اینفلوئنسر مارکتینگ استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ را اندازه گیری کنیم؟ اینفلوئنسر مارکتینگ در حال حاضر یکی از اشکال …

اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ در حال حاضر یکی از اشکال اصلی بازاریابی دیجیتال است. در چند سال اخیر این کلمه به قدری معروف شده است که هر جا پا می‌گذاریم با آن مواجه می‌شویم. البته هنوز افرادی هستند که معنی دقیق آن را نمی‌دانند. در واقع، برخی از افراد وقتی برای اولین بار با این عبارت مواجه می‌شوند، فوراً به این فکر می‌کنند که “اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ “

اینفلوئنسر مارکتینگ ترکیبی از ابزارهای بازاریابی قدیمی و جدید است. در این روش با استفاده از افراد مشهور در بستر شبکه‌های اجتماعی شروع به انجام تبلیغات حول یک محصول یا خدمات می‌کنید.

اما امروزه اینفلوئنسر مارکتینگ فقط شامل افراد مشهور در دنیا نمی‌شود. بسیاری از این اینفلوئنسرها در دنیای آفلاین هیچ شهرتی ندارند، بلکه به واسطه حضورشان در شبکه‌های اجتماعی معروف شده‌اند.

اینفلوئنسر مارکتینگ

در ادامه اینفلوئنسر را به عنوان فردی که دارای موارد زیر است تعریف کردیم:

  • ● شخصی که قدرت تأثیرگذاری بر تصمیم خرید دیگران را دارد، آن هم به دلیل اقتدار، دانش، موقعیت یا رابطه او با مخاطبانش.
  • ● یا فردی که به طور مداوم با دنبال کننده هایش (Followers) در ارتباط است و پست‌هایی که مورد خوشایند آنهاست به اشتراک می‌گذارد. این پست‌ها می‌توانند از زندگی شخصی یا هر موضوع دیگری که در دنیا برای مردم جذاب و دنبال کننده است باشد. چنین اینفلوئنسری نیاز به مهارت و دانش خاصی ندارد و فقط به واسطه ارتباط نزدیکش با مخاطبان محبوب شده است.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ شامل همکاری یک برند با اینفلوئنسر (فرد تأثیرگذار در دنیای آنلاین) برای بازاریابی یکی از محصولات یا خدماتش است.

اینفلوئنسرها، بر خلاف افراد مشهور، می‌توانند در هر جایی و هر کسی باشند. چیزی که آنها را برای مخاطبین تأثیرگذار می‌کند، فالوورهای زیادشان در وب و شبکه‌های اجتماعی است.

یک اینفلوئنسر می‌تواند عکاس مد، وبلاگ نویس یا یک جهانگرد باشد.

در هر صنعتی، افراد با نفوذی وجود دارند – فقط باید آنها را پیدا کنید. برخی از آنها صدها هزار (یا میلیون‌ها) دنبال کننده دارند. اما بیشترشان شبیه مردم عادی به نظر می‌رسند.

اینفلوئنسرها بسته به حوزه تخصصی خود، افرادی هستند که جذاب‌ترین پست‌ها را در مورد موضوعات مختلف تولید می‌کنند. این افراد تصاویر و ویدئوهای جذاب پست می‌کنند، تا مردم را با موضوع مورد نظر سرگرم کنند.

چرا اینفلوئنسر مارکتینگ مهم است؟

اینفلوئنسر مارکتینگ

از آنجایی که نیمی از جمعیت جهان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، و اینفلوئنسرها عقاید خود را در این شبکه‌ها پست می‌کنند، باعث شده است تا افراد زیادی مخاطب چنین پست‌ها و عقایدی باشند و اکثر زیادی از مردم هم تحت تأثیر این اینفلوئنسرها قرار می‌گیرند.

پس به راحتی می‌توان نتیجه گرفت که با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ می‌توان به افراد زیادی دسترسی پیدا کرد، به جای اینکه خدمات یا محصولات خود را از طریق روش‌های سنتی مانند تلویزیون تبلیغ کرد.

برندهایی که در حال حاضر از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می‌کنند، اثربخشی این کانال را ثابت کرده‌اند. جای تعجب نیست که 17 درصد از شرکت‌ها در دنیا بیش از نیمی از بودجه بازاریابی خود را صرف اینفلوئنسرها می‌کنند.

بنابراین، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ در عصر شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم است. این کانال به ایجاد اعتماد به برند شما کمک می‌کند و نتایج چشمگیری را هم به دنبال دارد. حالا بیایید به سایر مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ بپردازیم.

همانطور که از ابتدا تا به الان در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ سرکان بحث کردیم، اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند بازاریابی دیجیتال شما را متحول کند و کمک کند تا سریع‌تر به اهداف تجاری تان برسید، مانند:

افزایش آگاهی از برند

40 درصد از مارکترها از اینفلوئنسر مارکتینگ برای افزایش آگاهی از برند استفاده می‌کنند و این استراتژی خیلی هم عالی عمل می‌کند. این افراد، داستان، مأموریت و ارزش‌های برند شما را با دنبال کننده هایشان به اشتراک می‌گذارند و به طور خودکار دسترسی شما را در دنیای آنلاین گسترش می‌دهند.

بهبود استراتژی محتوا

اینفلوئنسر مارکتینگ یک فرصت طلایی برای زنده کردن فعالیت‌های شما در شبکه‌های اجتماعی است. می‌توانید در پیج خود محتوایی که توسط اینفلوئنسرها تولید شده است را منتشر کنید و منتظر بمانید تا مخاطبان به آن واکنش نشان دهند.

تولید لیدهای با کیفیت

36 درصد از برندها از اینفلوئنسر مارکتینگ برای تولید لید یا سرنخ استفاده می‌کنند. 72 درصد از آنها معتقدند که این کانال در مقایسه با کانال‌های دیگر، لیدهای با کیفیت بالاتری به ارمغان می‌آورد.

مردم به طور کلی نسبت به برندهایی که اینفلوئنسر مورد علاقه شان تبلیغ می‌کند احساس مثبتی دارند.

مقرون به صرفه بودن

سایر کانال‌های بازاریابی نیاز به هجوم منظم پول نقد از بودجه شما را دارند. به عنوان مثال، برای تبلیغ نام تجاری خود از طریق موتورهای جستجو، باید حساب خود را در پلتفرم‌های تبلیغاتی به طور مرتب شارژ کنید. در غیر این صورت، تبلیغ شما از صفحه نتایج موتور جستجو محو می‌شود.

با داشتن یک استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ خوب می‌توانید نتایج بهتری را با هزینه‌های پایین‌تر داشته باشید. نکته دیگر در مورد اثربخشی اینفلوئنسر مارکتینگ – به‌طور متوسط، برندها به ازای هر 1 دلاری که در این کانال خرج می‌کنند، 5.20 دلار درآمد کسب می‌کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ با کمک به رشد آگاهی از برند و حضور آنلاین و همچنین تضمین تولید مشتری می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند. بسته به اهداف‌تان، می‌توانید انواع مختلفی از کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ را با استفاده از خدمات اینستاگرام آژانس دیجیتال مارکتینگ سرکان اجرا کنید.

انواع اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ

برخی از تکنیک‌های این صنعت تبلیغات عبارتند از:

تصاحب رسانه‌های اجتماعی (Social media takeover)

این نوع از اینفلوئنسر مارکتینگ برای افزایش تعداد فالوور در شبکه‌های اجتماعی عالی عمل می‌کند. با این حال، شجاعت زیادی می‌خواهد زیرا باید مدیریت حساب شبکه اجتماعی خود را برای مدتی به فرد اینفلوئنسر واگذار کنید.

اغلب، یک برند به یک اینفلوئنسر اجازه می‌دهد تا پروفایل شان را برای یک روز یا یک مدت معین مدیریت کند. یا اینکه از آن فرد بخواهید در یکی از رویدادهای آنلاین شما شرکت کند.

بازاریابی وابسته (Affiliate marketing)

بازاریابی وابسته راهی نسبتاً ارزان و بدون دردسر برای تولید لید است. با این روش به ازای هر مشتری که از طرف اینفلوئنسر می‌آید مبلغی پرداخت خواهید کرد. در این حالت، لازم نیست وقت تان را برای انتخاب و مذاکره با فرد تأثیرگذار تلف کنید – به سادگی و با تعریف یک کد تخفیف مشخص می‌توانید بفهمید که مشتری موجود در سایت تان از طرف کدام اینفلوئنسر آمده است.

محتوای حمایت شده (Sponsored content)

این نوع اینفلوئنسر مارکتینگ اغلب در اینستاگرام استفاده می‌شود. برندها برای انتشار یک پست تبلیغاتی در حساب فرد اینفلوئنسر هزینه می‌پردازند. اینفلوئنسر هم با تولید محتوا و یا حتی دریافت محتوا از طرف صاحب برند، پست را در اینستاگرامش انتشار می‌دهد.

جعبه گشایی (Unboxings)

برندها اغلب هدایایی را برای اینفلوئنسرها ارسال می‌کنند به این امید که آنها هدیه را باز کرده و مورد نقد و بررسی قرار دهند. هرچند، این استراتژی بسیار خطرناک است.

اول از همه، فرد تأثیرگذار ممکن است اصلاً محصول شما را بررسی نکند. نکته دیگر این است که بازخورد منفی اینفلوئنسر اغلب برای برندها خطرناک است.

در نهایت، گاهی اوقات کسب‌وکارها بهترین نمونه را برای اینفلوئنسر ارسال می‌کنند، اما در سفارشات مشتریان، کیفیت پایین تری را ارائه می‌دهند، که باعث واکنش‌های بد می‌شود. بنابراین، قبل از به کارگیری این تاکتیک، روی این احتمالات کار کنید.

سفیر برند (Brand ambassador)

برخی از افراد آنقدر یک برند خاص را دوست دارند که حتی به صورت رایگان آماده تبلیغ برای آنها هستند. اینفلوئنسرها نیز از این قاعده مستثنی نیستند، بنابراین شرکت‌ها برنامه سفیر برند را به آنها پیشنهاد می‌کنند.

این تاکتیک باعث می‌شود تا اینفلوئنسر با تأثیرگذاری بیشتری، محصول یا خدمات شما را برای مخاطب تبلیغ کند.

استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ

زمان آن فرا رسیده است که استراتژی تان را عملی کنید. برای رسیدن به نتیجه دلخواه، راهنمای گام به گامی برای تان آماده کرده‌ایم.

1. مخاطبان هدف خود را مشخص کنید

تعیین دقیق مخاطبان هدف، هسته اصلی هر نوع کمپین تبلیغاتی است. راه‌های زیادی برای یافتن این گروه از مشتریان بالقوه وجود دارد. ممکن است به سراغ افرادی بروید که شبیه مشتریان شما هستند.

از مشتریان خود نظرسنجی کنید و مشخص کنید که کدام کانال‌های رسانه‌های اجتماعی و اینفلوئنسرها را ترجیح می‌دهند، ارزش‌هایی را که به اشتراک می‌گذارند، نحوه تصمیم گیری آنها برای خرید و غیره.

اگر هدف شما جذب مخاطبان جدید است، باید آنها را از ابتدا بررسی کنید. با پاسخ دادن به سؤالات زیر در مورد مخاطبان خود شروع کنید:

  • ● آنها چه کسانی هستند؟ سن، موقعیت اجتماعی، درآمد، نقاط درد و… را تعریف کنید.
  • ● مرحله آنها در قیف بازاریابی چیست؟ می‌توانید از ابزارهای مختلف بازاریابی مانند نردبان آگاهی مشتری بن هانت استفاده کنید.
  • ● علایق آنها چیست؟ برای شناسایی آن‌ها، می‌توانید محتواها را در پلتفرم‌هایی که مشتریان بالقوه‌تان ترجیح می‌دهند بررسی کنید.
  • ● رفتار آنها چیست؟ بر مطالعاتی که برندها و آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ بزرگ منتشر می‌کنند تمرکز کنید.

43 درصد از مردم از شبکه‌های اجتماعی برای تحقیق درباره محصولات، قبل از خرید استفاده می‌کنند.

2. اهداف و KPI را تعیین کنید

مانند هر نوع کمپین تبلیغاتی دیگری، اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند برای دنبال کردن اهداف مختلف مورد استفاده قرار گیرد. وظیفه شما این است که اهداف خود را به وضوح مشخص کنید، زیرا استراتژی‌هایی که به کار می‌گیرید به آن بستگی دارد.

به یاد داشته باشید که شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) را تنظیم کنید – آنها به شما کمک می‌کنند بفهمید که آیا به نتایج دلخواه رسیده‌اید یا خیر. در ادامه نمونه‌هایی از KPI ها برای کمپین‌های آگاهی از برند آورده شده‌اند:

  • ● تعداد دسترسی‌ها
  • ● تعداد مشارکت‌ها
  • ● ترافیک ورودی به وب سایت شما (به عنوان مثال، بازدیدها، اکشن‌ها، کلیک‌ها)
  • ● هدف از جستجو

اگر هدف کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ شما فروش یا اقدام خاصی از طرف کاربران است، آنها را نیز در شاخص اندازه گیری تان قرار دهید. در این مورد، KPIها تعداد خرید، ثبت‌نام، دانلود برنامه، ثبت ایمیل و موارد دیگر است.

از تعیین چندین هدف برای یک محتوا اجتناب کنید – اهداف متناقض برای اقدام، کاربران را سردرگم می‌کند و نرخ تبدیل شما را کاهش می‌دهد.

3. پیدا کردن کانال مناسب

اینستاگرام لزوماً بهترین گزینه برای شما نخواهد بود. با تکیه بر علایق مخاطبان، اهداف تجاری و فرصت‌هایی که هر کانال فراهم می‌کند، پلتفرم مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال، کسب و کارهای B2B ممکن است نتیجه بهتری از طریق لینکدین کسب کنند.

و اینکه تنها راه اثبات شده برای یافتن کانال مناسب برای کسب و کارتان، آزمایش است. چندین پلتفرم را که ممکن است مخاطبان شما در آنها حضور داشته باشند را انتخاب و کمپین‌های کم هزینه‌ای را اجرا کنید تا بهترین گزینه را پیدا کنید.

اینفلوئنسر مارکتینگ

4. بودجه کمپین خود را تعیین کنید

این مرحله ضروری است، زیرا کل کمپین به بودجه‌ای که اختصاص می‌دهید بستگی دارد. اینفلوئنسرها قیمت‌ها را با توجه به اندازه فالوورهای خود، نرخ بازار، علایق تبلیغ کننده و غیره تعیین می‌کنند. بنابراین، یک پست در حساب کاربری با 1 میلیون دنبال کننده ممکن است چندین میلیون برای شما هزینه داشته باشد.

اگر بودجه شما محدود است، استفاده از اینفلوئنسرهای کوچک‌تر با فالوورهای کمتر ممکن است گزینه بهتری باشند. آنها می‌توانند به شما در دستیابی به اهداف خود برای سرمایه گذاری‌های کوچک‌تر کمک کنند.

این احتمال وجود دارد که بودجه محدود به شما اجازه ندهد که تنها با یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ به تمام نتایج دلخواه برسید. بنابراین، اهداف و KPI های خود را با توجه به منابعی که هنگام شروع کار در اختیار دارید، مجدد بررسی کنید.

5- انتخاب اینفلوئنسر مناسب

اگر اینفلوئنسر اشتباه را انتخاب کنید، تمام کارهای انجام شده در مراحل قبلی شکست می‌خورد. برای تطابق کامل، فردی را انتخاب کنید که ارزش‌های برند شما را بتواند به اشتراک بگذارد.

یکی دیگر از مشکلات اینفلوئنسر مارکتینگ، خطر کلاهبرداری و فالوورهای جعلی است. برای کاهش احتمال فریب خوردن، حساب اینفلوئنسر را به دقت بررسی کنید.

برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که از مشاوره دیجیتال مارکتینگ سرکان استفاده کنید، تا با خیال راحت کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خود را با توجه به بودجه و منابع در دسترس تان اجرا کنید.

6. کمپین را راه اندازی کنید

به طور کلی، تولید محتوا کار اینفلوئنسر است. با این حال، اگر می‌خواهید به اهداف خود برسید، باید انتظارات و اهداف کمپین خود را به وضوح بیان کنید. بهترین گزینه تهیه خلاصه کمپین شامل نکات زیر است:

  • ● پلتفرم و پروفایل را تعریف کنید. بسیاری از اینفلوئنسرها دارای چندین حساب در کانال‌های مختلف هستند.
  • ● اهداف کمپین را توضیح دهید. به فرد CTAهای واضح را توضیح دهید.
  • ● ایجاد لیست نقاط پیام‌رسانی. یک لیست از مواردی که باید اینفلوئنسر در پست خود بگوید به او بدهید، سعی کنید این موارد را کوتاه و کم نگه دارید.

چگونه موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ را اندازه گیری کنیم؟

روش‌های ارزیابی اثربخشی یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ به اهداف و KPIهایی که برای کمپین تعیین کرده‌اید بستگی دارد.

اگر هدف شما افزایش آگاهی از برند یا دیده شدن در شبکه‌های اجتماعی است، میزان دیده شدن، نرخ تعامل و لیدها را بررسی کنید. بهترین راه برای انجام این کار، درخواست آمار از اینفلوئنسری است که با آن کار کرده‌اید. یا با استفاده از Google Analytics لینک‌های خود را ردیابی کنید.

راه دیگر برای ردیابی سرنخ‌ها استفاده از کدهای تبلیغاتی است. شما می‌توانید یک کد منحصر به فرد برای هر اینفلوئنسر یا کل کمپین ایجاد کنید. این تصمیم بستگی به این دارد که داده‌های پایانی چقدر باید دقیق باشند. این تاکتیک یک مزیت دیگر نیز دارد – انگیزه‌ای برای خرید مشتری فراهم می‌کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از سرکان به معرفی کامل “اینفلوئنسر مارکتینگ” پرداختیم تا شما را با یکی از خدمات دیجیتال مارکتینگ این شرکت یعنی “خدمات اینستاگرام” آشنا کنیم.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره از طرف ما کافی است تا با کارشناسان سرکان تماس بگیرید. در این مشاوره دیجیتال مارکتینگ به شما کمک خواهیم کرد تا به طور کامل و دقیق یک کمپین اثرگذار در شبکه‌های اجتماعی اجرا کنید و براساس KPI های تعیین شده، به اهداف خود برسید.

اگر مایل به دریافت خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ سرکان هستید، فرم زیر را پر کنید یا با شماره زیر تماس بگیرید:

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. شمارش آرا: 0

دیدگاهتان را بنویسید

*

code