تعیین بودجه دیجیتال مارکتینگ | راهنمای 2024

کسب درآمد

مدیر سایت

4 نظر

زمان مطالعه:
5
(4)

چرا برنامه ریزی برای مدیریت بودجه دیجیتال مارکتینگ مهم است؟ چه میزان بودجه باید برای بازاریابی دیجیتال اختصاص داده شود؟ نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال کجا بودجه دیجیتال مارکتینگ …

بودجه دیجیتال مارکتینگ

داشتن یک استراتژی بازاریابی خوب باعث رشد شرکت می‌شود، اما اگر نتوانید بودجه‌ای که در اختیار دارید را به خوبی مدیریت کنید، استراتژی شما به درستی عملی نمی‌شود.

داشتن درک درست از نحوه مدیریت بودجه دیجیتال مارکتینگ نه تنها یک مزیت محسوب می‌شود، بلکه یک ضرورت در عصر دیجیتال امروزی شمرده می‌شود.

در ادامه این مقاله از شرکت دیجیتال مارکتینگ سرکان، قرار است شما را در مسیر مدیریت بودجه بازاریابی دیجیتال راهنمایی کنیم. پس با ما همراه باشید.

چرا برنامه ریزی برای مدیریت بودجه دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

هدف از بودجه بازاریابی، رسیدن به اهدافی است که در این زمینه تعیین شده است و مدیریت درست می‌تواند به شما کمک کند تا به تمامی منابع مورد نیازتان دسترسی داشته باشید و بهترین تاکتیک‌ها و کانال‌ها را برای کسب و کارتان شناسایی کنید.

مطالعه بیشتر: دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال چیست؟

مدیریت بودجه دیجیتال مارکتینگ امکان پیش بینی دقیق بازده را فراهم می‌کند، یعنی خیلی دقیق‌تر می‌توانید تأثیر کمپین‌های گذشته و پیش بینی نتایج آینده را ببینید.

بودجه دیجیتال مارکتینگ

علاوه بر این داشتن برنامه ریزی برای بودجه‌تان تضمین می‌کند که استراتژی که تعیین کرده‌اید، پایدار باقی می‌ماند.

شرکت‌ها باید از توانایی‌های مالی خود آگاه باشند و هزینه‌ها را براساس آن تنظیم کنند. داشتن انعطاف در مدیریت بودجه بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند، تا با تغییرات بازار هماهنگ باشید و کماکان مزیت رقابتی‌تان را حفظ کنید.

چه میزان بودجه باید برای بازاریابی دیجیتال اختصاص داده شود؟

تغییر رفتار مصرف کنند و رفتن به سمت پلتفرم‌های آنلاین، مستلزم یک ارزیابی کامل از میزان سرمایه‌گذاری در برنامه‌های بازاریابی دیجیتال است. عواملی مانند اندازه کسب و کار، درآمد و اهداف باید هنگام تنظیم بودجه دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفته شوند.

براساس یک نظر سنجی توسط گارتنر، تبلیغات 21% از بودجه بازاریابی را تشکیل می‌دهد که دو سوم آن به بازاریابی دیجیتال اختصاص داده می‌شود. سپس بخش عمده‌ای از این بودجه به بازاریابی محتوا از جمله پست‌های وبلاگ، به‌روزرسانی شبکه‌های اجتماعی، مطالعات موردی، کتاب‌های الکترونیکی، اینفوگرافیک و ویدئوها اختصاص داده می‌شود.

مطالعه بیشتر: کاربرد اینفوگرافیک چیست؟

با همه این اوصاف، در نظر داشته باشید که مقدار بودجه برای هر شرکت متفاوت است.

به عنوان مثال، شرکت‌های موفقی مانند Bottomline Technologies، Salesforce، MindBody و Oracle، بیش از 20 تا 50 درصد از درآمد خود را صرف بازاریابی می‌کنند!

به عبارت ساده، هیچ عدد جادویی وجود ندارد، مگر اینکه شما یک شرکت فناوری غول پیکر مانند اپل هستید – و نتوانید کمتر از 10٪ از بودجه‌تان را برای استراتژی بازاریابی دیجیتال خود خرج کنید.

نحوه ایجاد یک استراتژی بازاریابی دیجیتال

بودجه دیجیتال مارکتینگ

تعیین بودجه برای دیجیتال مارکتینگ نیاز به زمان و برنامه ریزی دارد، به خصوص برای مشاغل کوچک با منابع محدود. در ادامه نحوه ایجاد یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ با توجه به بودجه‌ای که در نظر دارید، را برایتان آماده کرده‌ایم:

1. عملکرد سال / سه ماهه قبل را ارزیابی کنید

گزارش بودجه سالانه و فصلی خود را بررسی کنید. همچنین موفقیت کمپین‌هایی را که اجرا کرده‌اید، ارزیابی کنید، آیا آن‌ها شما را به اهداف بازاریابی‌تان رسانده‌اند و بازگشت سرمایه (ROI) ایجاد کرده‌اند؟

با شناسایی استراتژی‌های ناکارآمد بازاریابی دیجیتال‌تان می‌توانید به طور انتخابی فعالیت‌های خاصی را ترکیب یا حذف کنید.

2. اهداف بازاریابی‌تان را تعیین کنید.

اهداف بازاریابی، ساختاری برای تعیین برنامه و بودجه دیجیتال مارکتینگ شما است. قبل از تخصیص منابع، اهداف‌تان را براساس SMART تعیین کنید و به سوالات‌ی مانند زیر پاسخ دهید:

● هدف اصلی کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟

● موفقیت را چگونه می‌توان ارزیابی کرد؟

● انتظار دارید در چه بازه زمانی به چه نتایجی دست یابید؟

● شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) شما چیست؟

● چقدر حاضرید در کمپین سرمایه‌گذاری کنید؟

توجه داشته باشید که اهداف باید در طول سال مورد بازنگری قرار گیرند و در صورت لزوم تعدیل شوند. عملکردتان را به طور منظم بررسی کنید و داده‌هایی مانند بازدید از وب‌سایت، تبدیل‌ها، نرخ پرش و غیره را تجزیه و تحلیل کنید.

3. فهرستی از هزینه‌های عملیاتی‌تان تهیه کنید

هزینه‌های عملیاتی، جزو هزینه‌های غیرقابل اجتناب برای هر برند هستند. پیش از برنامه ریزی برای بودجه دیجیتال مارکتینگ، باید بودجه هزینه‌های عملیاتی‌تان را در اولویت قرار دهید.

نمونه‌ای از هزینه‌های عملیاتی شامل: هزینه هاستینگ سایت، اشتراک پلتفرم‌ها، مالیات و سایر هزینه‌هایی از این قبیل که کسب و کار برای سر پا ماندن نیاز دارد.

4. بهترین پلتفرم‌های دیجیتال را برای کسب و کارتان انتخاب کنید.

برای بازاریابی کانال‌های متفاوتی وجود دارد، اما با توجه به برندتان نیاز نیست که همه آن‌ها را داشته باشید. در عوض، کانال‌هایی را انتخاب کنید که به بهترین وجه با اهداف کسب و کار شما مطابقت دارند و هزینه‌های مربوط به هرکدام را در نظر بگیرید.

داشتن یک انتخاب عاقلانه، کمک می‌کند تا در بهینه‌ترین حالت ممکن به نتیجه دلخواهتان برسید. شناسایی مکان‌هایی که مخاطبان هدفتان در آنجا قرار دارند، یکی از راه‌های تعیین بهترین کانال‌ها برای کسب و کار شماست.

برای مثال اگر مخاطب هدف شما در درجه اول Gen Zs هستند، ممکن است به جای فیسبوک بهتر باشد تا بر روی اینستاگرام و تیک تاک تمرکز کنید.

5. محاسبه هزینه بازاریابی

در این مرحله مشخص کرده‌اید که در کدام کانال‌ها فعالیت داشته باشید. اکنون زمان تعیین بودجه بازاریابی در این کانال‌ها فرا رسیده است.

اگر تبلیغات پولی اجرا می‌کنید، هزینه‌های پیش بینی شده سالانه‌تان را محاسبه کنید، مانند نرخ کلیک، CPC (هزینه هر کلیک) و CPA (هزینه هر خرید).

اگر روی یک استراتژی بازاریابی محتوا سرمایه‌گذاری کرده‌اید، هزینه مربوط به تولید تصاویر، ویدئو و مقالات را تخمین بزنید.

ایجاد بودجه‌ای که این پارامترها را پوشش دهد به شما کمک می‌کند تا در طول سال بیش از حد خرج نکنید.

5. محاسبه هزینه بازاریابی

6. اختصاص بودجه برای آزمایش و هزینه‌های متفرقه

حوزه بازاریابی دیجیتال دائماً در حال تکامل است، بنابراین باید با تغییرات به روز بمانید.

حتی با وجود برنامه ریزی دقیق، همیشه راه اندازی دقیق یک کمپین چالش‌برانگیز است و ممکن است در اثر اتفاقات غیرمنتظره‌ای بی‌ثبات شود.

برای داشتن یک تخمین از نتایج هر کمپین، بهتر است هر کانال را به طور مداوم تست کنید، تا داده‌هایی به دست آورید که براساس آن‌ها بتوانید بهترین تصمیم را برای کسب و کارتان بگیرید.

علاوه بر این، تخصیص بودجه برای هزینه‌های غیرمنتظره، به شما کمک می‌کند تا در طول برگزاری کمپین، در یک تعادل نسبی باقی بمانید. این هزینه‌های غیر منتظره می‌تواند شامل افزایش هزینه هاستینگ و یا مواردی از این قبیل باشد.

با این حال اطمینان حاصل کنید که یک برنامه اضطراری برای جلوگیری از خارج شدن از مسیر داشته باشید، حتی اگر هزینه‌های غیرمنتظره پیش بیایند.

7. برآورد بودجه بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌ها

هنگام درخواست بودجه برای مدیریت، ارائه داده‌های واضح برای هر تصمیم بسیار مهم است.

از بیان فرضیات، درمورد هزینه‌های تبلیغات، خودداری کنید. در عوض برای نشان دادن هزینه‌های دقیق یک کمپین تبلیغاتی موفق، بر روی داده‌های گذشته و تحقیقات انجام شده تکیه کنید. این رویکرد باعث می‌شود که تایید مدیریت را برای دریافت بودجه بگیرید.

اگر نمی‌دانید که چگونه بودجه خود را تخصیص دهید، از الگوی بازاریابی دیجیتال 10-20-70 استفاده کنید:

  • ● 70 درصد از بودجه خود را به استراتژی‌های اثبات شده اختصاص دهید.
  • ● 20 درصد از بودجه خود را به استراتژی‌های جدید با هدف رشد اختصاص دهید.
  • ● 10 درصد از بودجه خود را به استراتژی‌های آزمایشی اختصاص دهید.

8. بودجه خود را به طور منظم نظارت و تنظیم کنید

 براساس فرصت‌ها یا چالش‌های جدید مرتبط با بازار به طور مرتب باید بودجه دیجیتال مارکتینگ خود را تنظیم کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا از چالش‌های احتمالی جلوتر باشید و ببینید آیا اهداف‌تان محقق شده‌اند یا نه تا بتوانید مجدد هزینه‌ها را تنظیم کنید.

کجا بودجه دیجیتال مارکتینگ خود را سرمایه‌گذاری کنید؟

کجا بودجه دیجیتال مارکتینگ خود را سرمایه‌گذاری کنید؟

نمی‌دانید بودجه خود را کجا اختصاص دهید؟ در ادامه لیستی از استراتژی بازاریابی دیجیتال برای سرمایه‌گذاری در آن‌ها برایتان آماده کرده‌ایم:

1. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO)

داشتن یک استراتژی سئو مناسب به طرز غیرقابل انکاری باعث بیشتر دیده شدن وب‌سایت شما در دنیای آنلاین می‌شود. با یک شرکت معتبر مانند شرکت دیجیتال مارکتینگ سرکان مشورت کنید تا بهترین استراتژی سئو را به شما ارائه دهند.

2. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی برای رسیدن به مشتریان بالقوه، هدایت ترافیک به وب‌سایت و ایجاد مشتریان وفادار استفاده کنید. روی ایجاد محتوایی باکیفیت برای مخاطبان تمرکز کنید و به طور مکرر در شبکه‌های اجتماعی خود پست بگذارید.

3. استراتژی بازاریابی محتوایی

محتوایی آموزنده و جذاب برای جذب مخاطبان خود ایجاد کنید. ایجاد وبلاگی برای تولید مطالبی آموزنده و سرگرم کننده برای جذب بازدید کنندگان بسیار مهم است.

4. استراتژی بازاریابی ایمیلی

به مشتریان خود به‌روزرسانی‌ها و پیشنهادات ویژه برندتان را ایمیل کنید. علاوه بر این، می‌توانید با استفاده از ابزارهای اتوماسیون ایمیل مارکتینگ، استراتژی خود را بهینه‌تر کنید.

5. اجرای تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)

با اجرای کمپین‌های PPC می‌توانید برای کلمات خاصی که مشتریان سرچ می‌کنند در نتایج جستجو ظاهر شوید. این روش یک راه عالی برای دستیابی به مشتریان بالقوه‌ای است که فعالانه به دنبال خدمات مرتبط با شما هستند.

6. تجزیه و تحلیل و ردیابی

به طور منظم باید عملکرد بازاریابی دیجیتال تان را اندازه‌گیری کنید تا ببینید چه استراتژی‌ای تأثیر داشته است یا نه.

به طور منظم وب‌سایت‌تان را بررسی کنید تا ببینید مشتریانتان چگونه با وب‌سایت‌تان تعامل دارند، سپس مجدد استراتژی جدیدی برای رسیدن به اهداف‌تان بچینید.

با همکاری “سرکان” بهترین نتیجه را از بودجه دیجیتال مارکتینگ‌تان کسب کنید.

تخصیص درست بودجه، یک مهارت ضروری برای موفقیت یک کسب و کار است. داشتن یک برنامه بودجه متناسب، به شما کمک می‌کند تا بدون صرف هزینه اضافه به اهداف خود برسید.

شرکت دیجیتال مارکتینگ سرکان با ایجاد یک برنامه مدیریت بودجه دیجیتال مارکتینگ درست به شما کمک می‌کند تا در بهینه‌ترین حالت ممکن کمپین‌های خود را اجرا کنید. از همین رو دیگر دغدغه بررسی‌های مداوم و پایش داده‌های به دست آمده را ندارید و فقط کافی است که منتظر نتایج دلخواهتان باشید.

حتی اگر در فکر اصلاح وب‌سایت خود هستید و یا اینکه می‌خواهید بر روی سئو و محتوای آن تمرکز کنید و سپس برای بیشتر دیده شدن دست به اجرای کمپین‌های متعدد بزنید، مشاوران سرکان با تخصصی که در بازار دیجیتال دارند به شما کمک می‌کنند تا به مطلوب‌ترین نتیجه ممکن در صنعت خودتان برسید.

برای دریافت مشاوره دیجیتال مارکتینگ همین امروز تماس بگیرید.

اگر مایل به دریافت خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ سرکان هستید، فرم زیر را پر کنید یا با شماره زیر تماس بگیرید:

این مطلب چقدر مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. شمارش آرا: 4

4 دیدگاه دربارهٔ «تعیین بودجه دیجیتال مارکتینگ | راهنمای 2024»

  1. واقعا این مقاله بهم کمک کرد تا دید بهتری نسبت بودجه بندی در دیجیتال مارکتینگ پیدا کنم.
    لطفا بیشتر به این موضوع بپردازید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

*

code